Zoeken
  • Doula Maume

Geslaagd!

Daar is hij dan! Mijn diploma als doula ❤

Wat een super tijd is dit geweest en wat een heerlijk gevoel geeft het mij om nu aan de start te staan van een mooie carrière in de geboortezorg.


Ik ben in september 2019 gestart met de opleiding aan de In Bloei academie in Rotterdam. Toen net 3 maanden zwanger van Noud. Oh wat heb ik alle informatie opgesnoven!!

1x per maand kwamen wij bij elkaar om te leren van elkaars verhalen en ervaringen, studiestof over hormonen, wat nou een echte doula maakt en hoe je dat verschil kunt maken voor de aanstaande ouders. We hebben uren gepraat over sfeer en intimiteit, over veiligheid en je gehoord en gezien voelen en welke zaken een bevalervaring nou positief maken en wat echt belangrijk is.


Readers over fysiologie en pathologie en massage dagen, maar ook praten over de minder leuke situaties die je kunt tegenkomen en hoe daarmee om te gaan. Ik had mij niet beter kunnen voorbereiden op mijn eigen zwangerschap en bevalling en ging dan ook volledig empowered en vol zelfvertrouwen mijn bevalling in.


Ik werk eigenlijk mijn hele leven al in de zakelijke dienstverlening als directie secretaresse en office manager. Een baan waar ik hartstikke goed in ben, maar nooit helemaal gelukkig van werd. Ik heb al eens eerder een opleiding gedaan tot empowerment coach en dat bracht mij al ontzettend veel inzichten. Tot ik dus zwanger werd van Noud en de wondere wereld van zwangerschap en moeder worden voor mij openging. Na veel lezen en googlen kwam ik op de site van Annelies Mulder van Mamalogisch en dacht ik WAUW!!! Dit wil ik!


Hoe meer ik mij ging verdiepen in het doula vak, hoe enthousiaster ik werd. En nu is het dan zover! Ik kan mijzelf een gediplomeerd doula noemen. Ik kijk uit naar het ondersteunen van heel veel mooie & krachtige vrouwen en gezinnen ❤


Ps: Er komt nog een leuk nieuwtje aan binnenkort! Want dit proeft naar meer ;-)

67 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven