Zoeken
  • Doula Maume

Sfeer & Intimiteit

Mensen denken bij een bevalling vaak aan de voorbereiding, wie is er op dat moment bij, waar wil ik bevallen en wat wil ik bijvoorbeeld niet.

Maar net zo belangrijk is.... Hoe wil ik bevallen?


En dan heb ik het dit keer niet over alles wat je bespreekt in je emotionele ondersteuningsplan, maar letterlijk HOE?


Sfeer en intimiteit zijn ontzettend belangrijk tijdens een bevalling, omdat als jij in een geborgen omgeving bent, waar het lekker warm is en veilig & donker en intiem, dan gaat jou oxytocine stromen 🤩🔥 En laat dat nou net één van de belangrijkste hormonen zijn tijdens een bevalling.


En veel mensen denken ook dat een intieme en fijne setting creëren in het ziekenhuis niet mogelijk is, maar dat kan zeker. Vraag aan de verpleegkundige om de lampen te dimmen, de gordijnen dicht te doen. Neem van thuis wat fijne kussentjes mee of dat ene voorwerp waar jij emotionele binding mee hebt, een speakerboxje met fijne muziek en eigenlijk alles waar jij je prettig door voelt. Neem kerstlampjes mee van thuis of kaarsjes op batterij. Al dit soort toevoegingen zullen jou kamer een fijne en intieme plek van maken.


En hoe fijner jij je voelt, hoe beter jij je oxytocine laat stromen en je bevalling kan ervaren als een prachtige empowerende oervrouw 🥰

Eén van mijn taken als doula is het "holding the space"! Ik maak voor jou een heerlijke en veilige kamer. Met zachte lampjes en al mijn speciale doula spullen die standaard in mijn doula tas zitten. Droge lippen? Labello! Vermoeid? Een fijne notenreep of lekker blokje chocola 🍫🥰 En nog veel meer fijne spulletjes.


Fijne geboorte 😘38 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven